Események:

2017-ben az ELTE SE párosa (Szabó Hanna- Balogh Patrícia) második alkalommal képviselte hazánkat az orlandói világbajnokságon. A duó 2016-os teljesítményét fölülmúlva 7 országot maga mögé utasítva a 16. helyen végzett. A 3 napos eseményen 8000 sportoló mérette meg magát a világ minden pontjáról a DisneyWorld-ben taláható Jostens Centerben és HP Field House-ban! A lányokról a versenyt megelőzően egy lenyűgöző imázs videó is készült:


A 2016-os Európa- bajnokság Ausztriában került megrendezésre. Több mint 20 ország 3500 sportolója szállt versenybe cheerleading és performance cheer kategóriákban, senior és junior korosztályokban. Magyarország számára ez az egyik legsikeresebb kontinensviadal, amin az elmúlt években részt vett, hiszen egy ezüst és egy bronzéremmel térhetett haza a magyar delegáció.


Eredmények:

Senior Coed Elite- ELTE COED TEAM: 2. hely
Senior Coed Group Stunt- ELTE COED GROUP: 3. hely
Senior All Girl Group Stunt-  SPARTAN KATZ: 9. hely
Senior Partner Stunt- ŐSZ OLIVÉR- BÁLDY FRUZSINA: 8.hely
Senior Freesytle Pom Double- SZABÓ HANNA- BALOGH PATRÍCIA: 7. hely
Senior Hip Hop Double: KOVÁCS KÁROLY- MUNDWEIL KINGA: 15. hely
Senior Jazz Double: KOVÁCS BARBARA- BOTOS EDGÁR:  12. hely
Senior Hip Hop Team- BEST: 13. hely
Senior Freesytle Pom Team:

Junior Jazz Team: HARMONY TEAM: 15. hely


A 2016-os év fordulópontot jelentett a magyarországi cheer sportnak, hiszen ebben az évben először képviselte magát az ország az orlandói világbajnokságon. A Szabó Hanna- Balogh Patrícia(ELTE SE) alkotta kettős freestyle pom double kategóriában állt a színpadra, hogy a világ legjobbjaival méresse meg magát. Ezúttal is gratulálunk a Lányoknak a szerepléshez.


Ennyi magyar versenyzője még nem volt Cheerleading Európa-bajnokságnak

Hét magyarországi egyesület 16 egysége képviselte hazánkat az Európai Cheer Szövetség (ECU) által szervezett kontinensviadalon Ljubljanában.

Összesen 23 ország 3100 sportolója lépett színpadra június utolsó hétvégéjén Szlovénia fővárosában a Cheerleading Európa-bajnokságon. Magyarországról több mint százfős delegáció utazott Ljubljanába, miután bizonyították rátermettségüket a májusi ÉTC Cheerleading Championship elnevezésű versenyen – ami azon túl, hogy az Európa-bajnokságra jelentett kvalifikációs lehetőséget, a magyar bajnokság is volt egyben. Végül 16 egység szerzett kvótát, ami rekordnak számít a magyar cheer történetében.

Bővebben...

Galéria a képre kattintva...

 


2013-ban először került megrendezésre Magyarországon hivatalos nemzetközi Cheerleading verseny. A versenyen osztrák, szlovén és magyar csapatok versenyeztek, az Európai szövetség által delegált bírók figyelő tekintete mellett. Az ÉTC Cheerleading Championship minden évben kétszer kerül megrendezésre. A
verseny azért is különleges, mert ez a  verseny nyerte el a jogot, hogy tagja legyen az European Cheer Legaue-nak, így az itt megszerzett pontok az Európai ranglistába is beleszámítanak.